Shout out to Amitis Mohebbi!

Jag tror verkligen att jag kan va lite för optimistisk ibland när det gäller att göra grejer med min lille bebbo. Idag va jag och fixa naglarna hos världens bästa Amitis Mohebbi i Kista! Hennes nagelsalong ligger vid samma ingång som Kista laserklinik. Det va första gången jag fixa naglarna hos henne, och hon är snabb, effektiv och duktig! asså deras kundservice va on top också speciellt när de va mer än villiga att ta hand om D. medan jag fick mina naglar fixade lol! tänkte först att de skulle tänka att jag va galen som tog med honom dit men nej de va hur coola som helst och fick mig att känna mig väldigt bekväm. De blev verkligen helt förtjusta i han och började snacka direkt om att gå hem och sätta 'igång' för att skaffa barn lol. De va skit roliga det blev mycket skoj och skratt iallafall så tiden gick snabbt. Så om ni känner er sugna att få fräscha naglar till sommaren vänd er till Amitis!;)




För hon har tagit studenten...!!

Tidigare idag så var det dags för min lilla kusin Amies utspring på Nacka Gymnasium. Jag hade jobbat natt kvällen innan så jag hann inte sova mer än 3 timmar innan det var dags att gå upp igen, så jag var skittrött. Men detta är ju inget jag kunde missa! Väl på plats så var det PACKAT med folk. Man kunde knappt ta sig omkring, och ännu svårare att hitta släkten. Men precis innan hon sprang ut så fann vi varandra bland allt kaos, som tur var. Det var typ 40 pers som stod och väntade på henne. Vid såna här tillfällen tycker jag faktiskt synd om personer som inte har släktingar. Tänk er att springa ut och bara omfamnas av din mamma. Eller pappa. Eller bara de två + mormor typ. Fett ohype. Alla var iallafall fett glada och hypade och det blev en riktig fest där a la african style med trummor och allt. Alla svennarna var säkert helt chockade av den stora folkmassan som stod i en ring och dansade loss till trummor haha.

Kunde dessvärre inte närvara på studentmottagningen eftersom att jag skulle jobba men jag kan tänka mig att det var nice. Alla människorna, all mat, tårta... jag ni vet. Såg på FB att någon hade lagt in bilder och att Amie hade bytt outfit 4 gånger under festens gång (inte inklusive utspringsklänningen) hahah. Doing it big!

Kan inte tänka mig att det var hela 7 år sedan jag tog studenter! 7 år!! Det låter helt sjukt. Kommer iallafall ihåg att det första min pappa sa till mig efter att jag sprungit ut va "gå inte nära alkoholen!!"  Inte "grattis" eller nått sånt. hahaha. Exakt samma sak sa han när min brorsa sprang ut. Skillnaden var bara att jag lyssnade haha. Drack inte en enda droppe under hela dagen/kvällen. Men jag hade ändå skitkul och tappade rösten i typ en månad framåt. Idag så sprutade det alkohol från alla flaken och alla vart helt genomblöta. Det rann t.om massa öl på marken... Skulle aldrig kunnat gå hem och stinkit öl. Plus, om man har weave så måste man ju tvätta håret och allt innan mottagningen. =S.

Iallafall... Jag och Mona hade en gemensam mottagning eftersom att vi gick i samma skola och har exakt samma släktingar, men vi kunde inte ens gå på vår egna slutskiva pga att allt blev så sent (gambian time) och vi typ skar tårtan kl 12 på natten. Well well.. Nog om mig och mina minnen från yngre dar.

Grattis till studenten Amie!!



Jag och min lilla gudson Ibou.


Sötnöt!


Amie Colleh


Mina kusiner Manneh, Pala, Amie och Awa.


Shake-yo-booty-time!


Gulliga KJ, Babette och vår kära Nancy!


Min älskade baby Ava aka the diva

Kostym jakt åt BabyDee!

24/05/12

Tracy kom hem till oss i morse efter att hon hade slutat jobbet, hon jobbar i närheten så det va perfekt tillfälle för henne att komma och vila lite. Hon va ganska trött så hon låg och myste med sin gudson en stund medans jag höll på att fixa mig. Jag ville hitta nån gullig kostym åt lillen som han kan ha på sig Mica och Olis big day, så vi åkte till Tensta. Jag har letat i alla vanliga affärer där de säljer baby kläder men det är ganska svårt att hitta kostymer:S så om ni är ute efter fina baby kostymer till förmånliga priser så kan ni faktiskt hitta det i Tensta! jag hittade skit söta men de va tyvärr för stora för han, han är ju efterallt en ganska liten pojke hihi. De va verkligen på gränsen till hans vanliga storlek *otur*. Vi åkte vidare mot stan sen istället och där mötte vi upp syrran och barnen. Vi sprang runt i olika affärer och det blev lite treats för en själv. Gick in på Mango sist och där stöter man på the bride to be herself Mica! hehe rolig överraskning:) efter en liten chatt stund så drog Tracy vidare till SATS i Sture och träna. Jag, sis and the kids gick och käka på kungshallarna lite snabbt.


Shoshan broshan!

Jag sitter på jobbet och håller snart på och somnar. Sov inte så bra innan. Så jag tänkte sysselsätta mig med att blogg lite. Men det verkar inte funka för med varje tangentslag så gäspar jag.

Ääääh. Här kommer några bilder från min instagram.


Var på loppismarknad i Hornstull i söndags med Hanna. Vädret var verkligen på topp asså. Riktigt sommarväder! Hittade några grejer som jag vart glad över. Det är ju så svårt med storlekar och passform när man inte har möjlighet att prova kläder men mina plagg passade perfekt! Jag har väl ett bra öga ;)

Men nu ska jag inte köpa NÅGOT mer för än jag åker iväg till the U.K med min hubby i slutet av juni månad. Jag ska leva väldigt fattigt tills dess om jag vill kunna shoppa där. För att jag är ganska så fattig (om man mäter i svensk standard) och kan inte leva la vida loca just nu. Men det är bra för mig. Måste lära mig lite disiplin när det gäller min ekonomi. Jag slösar allt för mycket och sparar NOLL. Vuxet va?

Mors dag var ju även på söndagen så jag ock mina bröder gick och handlade massa gott som skulle grillas och gjorde en mumsig sommartårta för att fira vår kära mor. Sen rosor på det också. Det var myspysigt. Men efter allt gott så fick jag och Hanna riktigt magont och låg i sängen och klagade. Vi tog sen en varsin värktablett och en dusch och skar sedan upp en till tårtbit var innan läggdags. Pleasure (tårta) and pain (mer magont).

"Därför" är inget svar!

Som person så pratar jag mycket om hur jag känner och vad jag tycker. Och jag tycker ganska mycket. Alla har olika åsikter och vissa gillar säkert inte saker som jag säger eller tycker. And that's fine with me. Ofta så blir jag ganska hetsig i diskussioner och lite småsur men jag kan iallafall respektera/lära mig utav andras åsikter OM de kan backa upp deras argument med antingen FAKTA eller VETTIGA resonemang! One or the other is fine. Men har du liksom inget utav dom, så kommer jag fortsätta tjaffsa emot och komma med mina anledningar, förklaringar och dumförklaringar.

Jag HATAR när folk bara svarar "därför" på en fråga. Vadå därför? Då svarar jag oftast med " det finns alltid en anledning till allt, så VARFÖR?  Medvetet eller omedvetet, rätt eller fel, så vet man oftast varför man tycker på ett visst sätt eller betedde sig på ett visst sätt. Så kom inte med ett jävla "bara därför".

Med det sagt så ville jag bara säga att jag gillar att vara delaktig i diskussioner.

FÖR JAG VINNER ALLTID! :) Mohahaha

Oh holy maternity leave!

Det finns nog inget bättre än att vara mammaledig! Varför jag känner så är nog för att man får nog med tid att lära känna sitt barn, följa deras utveckling och ge den all kärlek och trygghet de behöver som mest under deras första år. Jag tycker det är jätte viktigt att utnyttja den här tiden till max och mysa med sin lilla familj. En familj jag kan kalla min egen. Det här kanske låter cliche men jag har hittat meningen med livet, meningen med mitt liv iallafall och det är min man och mitt barn. De gör mitt liv meningsfullt. Känslan är obeskrivlig. De får mig att känna mig hel helt enkelt.
Det andra som är så bra med mammaledigheten är att jag kan njuta av sommaren och umgås lite närmare med mina nära och kära! känns som en bra tajming eftersom min lille fyller 6 månader snart, så då kan man hitta på massa utomhus aktiviteter osv.
När man ändå är inne på det här med mammaledighet, jag kom att tänka på USA... rätta mig om jag har fel men har hört att man bara får va hemma med sin nyföding i 3 månader? och då är det här även obetalt.. allvarligt? låter ju sjukt! måste bara säga att trots alla fördomar man haft mot Sverige om att det är tråkigt hit och dit så måste jag ändå ändå påpeka att vi har jävligt bra förutsättningar jämfört med andra länder. Särskilt när det kommer till familjefrågan och barn mm. Så om ni funderar på att skaffa barn inom en snar framtid så råder jag er att stanna kvar här pga många skäl. / Nancy


Grillning

Ikväll så grillade jag och mina gumstres (samt säkert halva Sverige) här hemma på min altan med elgrillen. Grillat är verkligen godast!! Mmm...

Vi satt iallafall bara här och chillade och pratade om massa strunt. Som vanligt. Det känns som att kroppsvikt, hår och andra tjejer alltid är ämnen som diskuteras bland oss. Typiskt tjejigt. Och pinsamt. Men men. Vi är ganska typiska girly-girls.

Tog inga bilder med min digitalkamera men här är några bilder tagna med min IPhone! Jag älskar verkligen den! Den har verkligen allt man behöver + en bra kamera. <3 it! Sitter liksom och bloggar från den nu :)

 

image description
Äh, ska sova nu. God natt!


Hej igen till alla våra 0 läsare!

Det var ett tag sen sist. :) Har inte riktigt kommit igång med bloggandet än, men när jag väl är på G så är jag on fyah! Vad har jag haft för mig på sistone då? Har mestadels bara jobbat och tagit det lugnt hemma om dagarna. Har inte njutit så mycket av vädret än men det ska det bli ändring på nu i veckan. Om vädret nu håller i sig. *hoppas* Sommarvädret kom verkligen från ingenstans. Man hann liksom inte ens förbereda sig. Men hey, jag klagar ej! Ska se till att sola mycket så att jag kan börja gå runt med shorts och klänningar utan att skämmas för mina bleka ben. :)

Jag återkommer snart <3


T.G.I.F

I tisdags så gick jag på en baby date med älskade Mona och hennes sötnos till son Ibou. Han är  verkligen skit gullig och snäll liten pojke. Vi möttes upp utanför Åhlens där även Aminata och Trisha dök upp så det va kul att träffa på dom med. Men de skulle nån annanstans så jag och Mona bestämde oss för att gå och sätta oss på Fridays uteservering i kungsan för det va skit varmt den dan! Det va verkligen jätte mysigt där, fick en utomlandskänsla av hela atmosfären. Mona va ju och hälsade på mig och Fatima i Miami när vi bodde där för ca. 4 år sen (shit vad tiden flyger iväg!) känns konstigt att skriva för fyra år sen för här sitter man med sina barn nu liksom. Tänk om man kunde se in i framtiden och se att allt det här va på väg, life is funny at times! hursomhelst så blev det en massa mezmerizing från den resan och vi drömde oss bort mot the world famous Miami Beach. Men verkligheten slog oss när när våra pluttar började gnälla lol. Men det va då det och nu är nu;) Jag tror nog det här va första gången som Damien och Ibou fick ögonkontakt på riktigt, de verkade tycka om varann iallafall så det va bra! De va iof på sjukhuset och välkomnade han till världen när han precis hade fötts. Men han va som sagt nyfödd så han va väl inte direkt medveten om hans omgivning eller nåt, stackarn helt clueless lol. Jag stötte även på min gamla arbetsledare där och han va jätte glad över att se mig och Damien. Jag jobbade med dom under tiden jag va gravid, han sa att han såg fram emot att ha mig tillbaka efter mammaledigheten så det va kul:) Efter fridays så gick vi bara runt och runt i stan tiils vi tröttnade och sen var det hemåt. 











Snabbt, gott och enkelt!

Nancy tipsar: I förrigår så lagade vi lax, potatis och hollandaise sås till middag. Snabbt gick det och det va hur gott som helst!Laxen marinerades dagen innan med lite kryddor och pressad citron över sen lät vi det stå i kylen över natten. När det va dags för middagen så var det bara att ta fram laxfiléerna lägga upp dom i en ugnssäker form tillsammans med grönsakerna och låta ugnen göra sitt! jag rekommenderar det för er som har haft en lång dag och inte orkar stå i köket allt för länge.  

Bon appétite!

/Nancy.



En lapp som jag fick av en kille på café


Feel free to take down the digitz! BTW, är det inte lite konstigt med bananen mellan de två hjärtana?

/Fatima

Helo Helooo! Mina Vänner och alla som ni känner :)




En Oskuld för blogvärlden men lika redo som ett vilt lejon i själen som möter den fria savannen för första gången. Mohaha detta kommer att bli kul och intressant, kankse mer för mig än för er.. Relevant och koncist info om mig själv dåra; Delad etnicitet men en nationalitet, egensinnad, Tankespridare, matälskare, wanna be livsnjytare och oseriöst oseriös i många sammanhang men relativt förståndig. Resten får ni själva bedömma. Men allt för mycket bör vi inte prata eller skriva om mig, helst ytterst lite. Däremot ska vi tycka, tänka och väcka många ideer, fantasier, rädslor, nostalgiska minnen och nya drömmar. Tanken är väl att mitt illamående (skämto sido) och välmående ska påverka er och vise versa, eller? Men förhoppningsvis i slutänden på ett positivt och inverkande sätt! R u with me... haha

en helt vanlig förkylning?

Min lilla plutt har snart varit förkyld i mer än en vecka, och jag har verkligen gjort allt för att försöka 'bota' han. Jag har gett han Nezeril näsdroppar, smörjt in han med Vicks och 'Dewingallam' (shea butter) utan att det har skett några större förändringar. Rackaren vägrar bli frisk!! oroligheten trappade upp en nivå när han började spy upp all sin mat för ca.2 dar sen efter typ varannan amning och detta i samband med en hosta som låter som en gammal alkis med rostig slemhosta. 

Igår natt fick jag nog och jag bestämde mig för att ta tempen på han, den va normal så det va ju skönt. Men det var fortfarande det där rasslande ljudet från hans bröstkorg som inte kändes ok, så jag beslöt mig för att va en extra ansvarsfull förälder och ringde in till vårdguiden runt 01.30 på natten. De har öppet dygnet runt vilket är skit bra för ibland kan det kännas skönt att bara få prata med nån som har mer kunskap gällande sånt här, det får en att känna någon typ av inre ro. De ställde självklart en massa frågor och vi kom fram till att det skulle va bra om jag även träffade en doktor vid närmsta vårdcentral för säkerhets skull. Så jag, syrran och barnen åkte in till SÖS tillsammans. Idag var det ju söndag så det fick bli Sasschkas barnakut på SÖS. Det blev 120 kr för vistelsen.

Vi träffade först två sjuksköterskor som vägde han, kolla så att andningen va ok och sög ut all snor och slem med hjälp av nån typ sug maskin. Han protesterade såklart och släppte ut lite tårar... but hey, it was for his own sake! Därefter träffade vi en doktor och han gjorde sina tricks och sa att allt såg fint ut så jag behövde inte gå runt med ett orosmoln över huvet. Så jag är glad att det inte va något mer än en jobbig baby förkylning eller vad jag nu ska kalla det. När vi va klara där så tog vi en sväng förbi Subway och satte oss på ett grönt område nära eriksdalsbadet. Efter det begav vi oss hemåt och när vi väl va hemma så va alla ganska slutkörda så vi tog en power nap. 

Nancy frågarhar ni upplevt samma typ av förkylning hos era barn? skulle ni agerat på samma sätt som jag och åka in till sjukhuset? dela gärna med er av era åsikter och erfarenheter! 






In the words of the Queen



“I do not trust people who don't love themselves and yet tell me, 'I love you.' There is an African saying which is: Be careful when a naked person offers you a shirt.” - Maya Angelou

/Fatima

Why me and religion don't really mix.

Jag håller på och kollar på en dokumentär som heter Around The World in 80 Faiths och han som är programledaren pratade om att han tyckte det var konstigt att en så strikt religion som Islam kan "mixas" med en stark tro/dyrkan till andar och själar.

Just i detta fallet så syftade han på muslimska Indonesier som också har en animistisk tro.
Det som är det konstiga är ju att inom Islam så tror man ju bara på att det bara finns EN Gud. Om det nu är fallet så borde man ju inte kunna få kontakt med dessa andra o själar eller förlita sig på dom för att bringa gott eller ont. Har tänkt på det förut också när det gäller t.ex gambianer som är muslimer men ändå tror på sk voodoo och går till diverse marabous och häxdoktorer för att hjälpa eller stjälpa.

Hur går det liksom ihop?

On another note, kolla in slutet av det första klippet (från 8.15) och början av det andra klippet. De här mannen är alltså död och har varit det ett tag men omhändertas som att han är levande. Familjen kommer t.om och spelar spel brevid honom och dricker te. Enligt tradition. Sen pratar dom om en annan person som har varit död i över 20 år, men som nu ska begravas efter många år och förberedelser.. Det är så intressant hur olika kulturer, religioner och folkslag skiljer sig fram varandra.




/Fatima

...och så pojkarna


KJ försöker lyfta Damien



mitt hjärta





KJ är karamell kungen! han har t.om kundvagn för det


Imran the 'waterbender'

 

/Nancy


A day under the spotlight!

Hej alla glada läsare! Nancy här igen... idag har varit en händelserik och rolig dag. Min kära syster Babette fyllde år för ca. 2 veckor sen, så jag bestämde mig för att ge henne en sån här 'modell för en dag' i födelsedagspresent på Modelhouse som ligger i Vasagatan. Så idag var det då alltså dags för the 'photo shoot'. Hon blev sminkad och stylad av en makeup artist och tack och lov så kunde hon sin grej. Vi fick däremot sköta håret och ombytet själva och slutresultatet blev vi supernöjda med.
Till min överraskning så lyckades vi få en ganska smidig dag trots att vi hade våra tre små prinsar med oss (syrrans barn plus mitt). När vi va klara med allt så fick vi sitta i ett rum och vänta på vår tur att bli kallade för att ta en titt på bilderna. Det skulle ta ca. en timma eftersom det va andra före oss så vi drog och tog en lunch i området. För oss blev det sushi och till barnen BK. Efter drygt en timma så va bilderna färdiga att titta på... vi valde ut två stycken på syrran som vi kommer att använda för annat syfte än bara öka fotoalbumet. Ska berätta lite mer om det framöver så håll utkik!;)


















 

 

 

 


Finally joined the blog world... at last!

Hej allesammans! det är jag som är Nancy... min kusin Fatima (nedan) har redan berättat lite kort om våran gemensamma blogg 'chicmix' och vad tanken bakom hela konceptet är. Som många av er kanske redan vet så ser min, Fatimas och Hannas vardag lite annorlunda ut just nu och det är just därför vi vill ge er en inblick i hur det t.ex är att vara mamma och gift (i mitt fall). Vi kommer dessutom att ge er tips och råd gällande löshår och prata om allt mellan himmel och jord, så vad som helst kan dyka upp här! 
So without any further or do let the journey begin and get to know us better!

 


Jag heter Nancy Lemon och är 25 år, gift och har en liten son på 4 månader.

Jag börjar väl...

Jag är tillbaka i bloggvärlden nu IGEN (för er som har följt mig innan). Men denna gång så kommer jag inte ensam, utan nu joinar även min bästis Hanna och min kusin Nancy mig i en och samma blogg! Gambians united typ.

Tror att det kan bli roligare när man kan klicka sig in och läsa om tre olika tjejer och deras vardag, tankar och preferenser när det gäller saker och ting. Eller vad tror ni? :)




För er som inte känner mig så heter jag Fatima, är 25 år och bor söder om Sthlm.
Frågor på det?