Why me and religion don't really mix.

Jag håller på och kollar på en dokumentär som heter Around The World in 80 Faiths och han som är programledaren pratade om att han tyckte det var konstigt att en så strikt religion som Islam kan "mixas" med en stark tro/dyrkan till andar och själar.

Just i detta fallet så syftade han på muslimska Indonesier som också har en animistisk tro.
Det som är det konstiga är ju att inom Islam så tror man ju bara på att det bara finns EN Gud. Om det nu är fallet så borde man ju inte kunna få kontakt med dessa andra o själar eller förlita sig på dom för att bringa gott eller ont. Har tänkt på det förut också när det gäller t.ex gambianer som är muslimer men ändå tror på sk voodoo och går till diverse marabous och häxdoktorer för att hjälpa eller stjälpa.

Hur går det liksom ihop?

On another note, kolla in slutet av det första klippet (från 8.15) och början av det andra klippet. De här mannen är alltså död och har varit det ett tag men omhändertas som att han är levande. Familjen kommer t.om och spelar spel brevid honom och dricker te. Enligt tradition. Sen pratar dom om en annan person som har varit död i över 20 år, men som nu ska begravas efter många år och förberedelser.. Det är så intressant hur olika kulturer, religioner och folkslag skiljer sig fram varandra.




/Fatima

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0